News
News

ENCE Akatemia kuukausikooste: Syyskuu 2023

Hyppää mukaan ENCE Akatemian syyskuun vuoristorataan valmentajan, George “Whitey” Whiten, sekä pelaaja- ja suorituskykyvalmentajan, Artturi “rZee” Hautalan kanssa.

Kynäriä ja vuoristoratoja

Hyvää huomenta, päivää, ja iltaa rakkaat lukijat! Tervetuloa jälleen tutustumaan ENCE Akatemian viime aikaisiin menoihin ja tapahtumiin.

Syyskuussa löysimme itsemme kilpailemassa Power Park X Assembly LAN -turnauksessa, jossa meitä vastaan asettui mm. HAVU, JANO, ja RoundsGG.

Vaikka hävisimmekin semifinaalit turnauksen lopullista mestaria, JANOa vastaan, meille jäi käteen paljon positiivisia asioita ja muistoja tästä tapahtumasta. Onnittelut vielä kerran JANOlle!

ENCE Akatemia Power Park X Assembly LAN -tapahtumassa.

Oli mahtavaa päästä vihdoin matkaamaan hieman pohjoisemmaksi Suomessa ja oppimaan lisää tämän kauniin maan eri paikoista ja kulttuureista. Tuntui erityiseltä jakaa tämä matka yhdessä ENCE-perheeni kanssa.

Lisäksi turnauksen tapahtumapaikka oli mahtava, joten pääsimme viettämään mukavaa aikaa yhdessä joukkueena. CS ja huvipuisto, voisiko enempää toivoa? CS-pelit saattoivat jäädä vähän lyhyeksi, muuta vuoristorata kesti ikuisuuden – vannon etten ollut yhtään peloissani… Mutta se oli silti unohtumaton kokemus!

Prospektien valmennus – kaksin aina kaunihimpi

Myös Prospektit ovat päässeet omaan vuoristorataansa viime viikkojen aikana, kun löimme viisaat päämme yhteen pelaaja- ja suorituskykyvalmentajan, Artturi “rZee” Hautalan kanssa ja otimme käyttöön uuden harjoitussysteemin Prospekteille.

Nyt jokaista pelinsisäistä harjoitussessiota seuraa sessio, jossa keskitytään pelin ulkopuolisiin tekijöihin, jotka auttavat nostamaan Prospektien pelaamissuorituskykyä.

Esimerkkinä, meidän viimeisimmässä sessiossa keskityimme pelin sisäisiin tilanteisiin ja kyselimme kaikilta pelaajilta miten he reagoisivat kommunikoinnissa kyseisiin tilanteisiin, sekä englanniksi että suomeksi.

Yllätykseksi monet vastauksista olivat hyvin erilaisia ja tämä opetti sekä minulle että Prospekteille miten voisimme yksinkertaistaa ja virtaviivaistaa kommunikaatiotamme.

Seuraavassa sessiossa Artturi keskittyi stressiin, sen vaikutukseen pelaamiseen, kuinka sitä pystyy hallita ja pitää tasapainossa, ja miten Prospektit itse reagoivat paineeseen. Stressi on myös isosti sidonnainen paineen alla kommunikointiin niin yksilönä kuin joukkueenakin.

Prospektiryhmän harjoitukset jatkuvat niin pelissä kuin sen ulkopuolellakin.

Eli suunnitelmamme on pallotella sessioita ja niiden aiheita toinen toisellemme; täten pystymme takaamaan parhaat mahdolliset opit Prospekteille, ja varmistamaan että he jatkavat kehittymistään ja että heillä on myös hauskaa sitä tehdessään.

Lähitulevaisuudessa riittää vielä paljon tehtävää, etenkin nyt kun CS2 julkaistiin odotettua nopeammin. Kiireisiä viikkoja tulossa!

Siinä kaikki tällä kertaa. Kiitos kaikille teidän tuestanne ja odotan innolla, että pääsen luomaan lisää muistoja ja onnistumisia ENCE Akatemia ohjelman parissa!

- George "Whitey" White

Akatemian uusin vahvistus, Artturi “rZee” Hautala

Terve minunkin puolestani! Aloitin elokuun alussa työharjoitteluni Akatemian pelaaja- ja suorituskykyvalmentajana — nämä viimeiset pari kuukautta ovat olleet täynnä uusia kokemuksia, haasteita, ja iloa.

Näin alussa olen keskittynyt Akatemia- ja Prospekti-pelaajiin tutustumiseen, jotta pystyn rakentamaan vahvan perustan yksilöllistä valmennusta varten. Olen kiitollinen, että koko organisaatio sekä meidän nuoret, lupaavat pelaajat ovat ottaneet minut avosylin vastaan.

Minulla on ollut mahtavia sessioita Prospektien kanssa erilaisista suorituskykyyn liittyvistä asioista. He ovat kaikki motivoituneita, valmiita haastamaan itseään, ja menemään mukavuusalueensa ulkopuolelle. Meillä on myös ollut aikaa pelailla vähän CS2:sta harjoituksien jälkeen.

Valmentaja Whiteyn kanssa työskentely on ollut antoisaa ja olen varma, että meidän valmennussysteemin avulla pelaajat pystyvät oppimaan ja kehittymään jatkuvalla tahdilla.

Olen myös aloittanut Akatemian kanssa työskentelyn, joka on ollut mahtava kokemus tähän asti. Meillä on ryhmä erinomaisia yksilöitä!

Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan kiireisiä, etenkin kun Counter-Strike 2 on nyt virallisesti ulkona. Mutta me olemme motivoituneita ja valmiita ottamaan uudet haasteet vastaan!

- Artturi "rZee" Hautala

NewsCS Academy
Academy & Prospects applications open
22.04.2024

Will you become the next ENCE CS2 superstar? / Oletko sinä ENCEn seuraava CS2-superlupaus?

NewsCS Academy
podi to join Sprout on a loan contract
16.03.2024

We have agreed to loan our Academy AWPer, Paavo "podi" Heiskanen, to Sprout until the end of 2024.

NewsCS Academy
ENCE Prospects pelaajaesittely: Alexis "meLty" Åhl
07.03.2024

Tämän kuun esittelyssä vuorossa vantaalainen, kaksoistutkintoa suorittava meLty.