News
News

Esittelyssä ENCE Prospects -joukkue

Meillä on ilo esitellä ENCEn pelaajapolun uusi askel, ENCE Prospects -joukkue ja sen pelaajat.

Viime vuoden aikana, akatemiajoukkueen menestyksen myötä, meille kirkastui ajatus siitä, että haluamme tuoda yhden lisäetapin mukaan pelaajapolullemme – ENCE Prospects -joukkueen. Näin pystymme kattamaan yhä laajemman osan eri tasoisia turnauksia ja liigoja kilpailutoiminnallamme sekä tarjoamaan nuorille pelaajille realistisemman tavoitteen päästä mukaan kilpailulliseen joukkuetoimintaan. Uskomme uuden joukkueemme lisäävän kiinnostusta ja tervettä kilpailua koko kenttään, eritoten Suomen pienempiin liigoihin, turnauksiin, ja tapahtumiin, joka toivottavasti heijastuisi myös harrastajamääriin.

Prospects-joukkueen pelaajiin kuuluu jo aiemmin julkaistuista Prospects-valmennusryhmän jäsenistä Matti "Matz" Alatalo, Lucas "Keksimage" Kuntsi, Atte "Pasisaurus" Salmenautio, ja Miikka "foqu" Juusola, sekä lisäksi valmennusryhmään ja joukkueeseen liittyy uusi tulokas, Eero "Hattivatti" Seuranen. Joukkueen ja valmennusryhmän päävetäjänä toimii ENCE Akatemian suorituskykyvalmentaja, Artturi "rZee" Hautala. Mahdollista valmentajaa joukkueelle kartoitamme parhaillaan.

Joukkue toimii tiiviissä yhteistyössä muun valmennusryhmän kanssa, vaikka harjoitteleekin pääsääntöisesti itsenäisesti joukkueena. Käytämme tarvittaessa valmennusryhmän pelaajia varapelaajina otteluissa ja lisäksi tulevaisuudessakin Prospects-joukkue muodostetaan ensisijaisesti valmennusryhmän pelaajista.

ENCE Prospects -joukkueen yhteinen matka starttaa pian alkavalla ESEA Main -sarjalla, johon joukkueen core lunasti viime kaudella paikkansa. Voit seurata joukkueen pelejä meidän ESEA-kauden virallisen lähetysyhteistyökumppanin, Andicen, Twitch-kanavalta. Ota haltuun myös Andicen Twitter ja Instagram.

Joukkueen ensiesiintyminen LAN-ympäristössä nähdään Assembly Winter 2024 -tapahtumassa, jonne myös meidän Akatemia-joukkue saattaa tulla esittelemään taitojaan. Kannustammekin etenkin uusia joukkueita ottamaan haasteen vastaan ja tulemaan mukaan kamppailemaan Assembly BYOC -mestaruudesta!

Joukkueen nuorin pelaaja, Matti "Matz" Alatalo (keskellä), ENCE Prospects -kesätapahtumassa elokuussa 2023.

ENCE Akatemian päävetäjä, Eemeli "Woomera" Ikonen, kertoo joukkueen muodostumisesta: “Prospects 2024 -valmennusryhmän tryouttien yhteydessä keräsimme tietoa pelaajien kiinnostuksesta mahdollisesti myöhemmin muodostettavaa Prospects-joukkuetta kohtaan. Kyselyn perusteella oli selvää, että tätä kiinnostusta myös löytyi. Joukkuetta lähdettiin kokoamaan yhdessä Matzin ja Keksimagen kanssa, joista molemmat ilmaisivat jo aikaisessa vaiheessa haluavansa olla osa joukkuetta.

Joulukuussa järjestimme viikon kestäneet tryoytit ja lähdimme etsimään joukkueelle kolmea puuttuvaa palasta. Teimme huolellisen taustatyön kaikkien tryoutteihin osallistuneiden pelaajien osalta. Haastattelimme heidät ja testipäivien pelillistä puolta tarkkaili Akatemian päävalmentaja, George, samalla kun suorituskykyvalmentaja, Artturi, tarkkaili kommunikaatiota ja tiimityöskentelyä.

Valmennusryhmästämme tutuksi tulleiden foqun ja Pasisauruksen kanssa tulimme tryouttien edetessä yhteistuumin nopeasti siihen tulokseen, että haluamme heidät mukaan joukkueeseen. Muun joukkueen hahmotuttua paperille oli myös luontaista tuoda lupaava IGL, Hattivatti, mukaan tryouteille ja hän tarttuikin tarmokkaana tilaisuuteen.

Erityiskiitos Roots Gaming sujuvasta yhteistyöstä pelaajasiirtojen osalta ja ennen kaikkea esimerkillisestä pitkään kestäneestä nuorisotyöstä pelaajien eteen. Teette tärkeää työtä.”

Matti "Matz" Alatalo, rifler, 16v

Joukkueen nuorin jäsen, Matz, on yksi Suomen lupaavimmista nuorista osujista. Pelitaitojen lisäksi Matz tuo joukkueeseen energiaa niin servulle kuin sen ulkopuolellekin. Aiempaa joukkuekokemusta Matzilta löytyy Northern Legacy -tiimistä.

Seuraa Matzia Twitterissä

Lucas "Keksimage" Kuntsi, rifler, 19v

Tärkeät entry frägit joukkueelle varmistaa Keksimage, jonka poikkeukselliset mekaaniset taidot eivät jätä ketään kylmäksi. Keksimage on edellisiin tiimeihin lukeutuu Roots Gaming, UNI Esports, sekä Tikka Esports.

Seuraa Keksimagea Twitterissä

Atte "Pasisaurus" Salmenautio, rifler, 18v

Pasisaurus on rauhallinen ja määrätietoinen pelaaja, joka hoitaa hommat servulla pelottomasti, mutta ilman turhia riskejä. Lisäksi Pasisaurus on reilu kaveri, joka ajattelee aina epäitsekkäästi joukkueensa parasta, niin serverillä kuin sen ulkopuolella. Pasisaurus on aiemmin pelannut Roots Gamingissä sekä KOVA Akatemiassa.

Seuraa Pasisaurusta Twitterissä

Miikka "foqu" Juusola, AWP, 19v

Joukkueen AWP, foqu, on sekä aggressiivinen että viisas pelaaja. Oli kyseessä sitten omat tavoitteet kehittymisessä tai tiimin tavoitteet voittamisessa, foqu on valmis tekemään paljon työtä niiden saavuttamiseksi. Myös foqu on aiemmin pelannut Roots Gaming -joukkueessa.

Seuraa foqua Twitterissä

Eero "Hattivatti" Seuranen, IGL, 19v

Valmennusryhmän uusi tulokas sekä joukkueen IGL, Hattivatti, on kunnianhimoinen ja unelmia jahtaava pelaaja, joka näkee vaivaa joukkueen suorituksiin ja onnistumisten saavuttamiseen. Monen joukkuekaverinsa tapaan, Hattivatinkin juuret löytyvät Roots Gamingistä.

Eero "Hattivatti" Seuranen kommentoi liittymistään: “Olen todella innoissani tästä vuodesta ja ylipäätään iloinen tästä hienosta mahdollisuudesta päästä mukaan ENCE Prospects -joukkueeseen ja  -valmennusryhmään. Saan varmasti paljon uusia oppeja, joita pystyy hyödyntämään jatkossakin. Tavoitteeni tälle vuodelle on karsia mukaan ESEA Advancediin ja päästä pelaamaan erinäisiä suomiturnauksia ja -liigoja. Olisi myös hienoa päästä pelaamaan LANeille.

Tästä vuodesta tulee varmasti rankka, mutta meillä on tosi hyvä porukka kasassa ja odotukset ovat korkealla. Kaikki ovat motivoituneita ja valmiina ounaan! Odotan innolla mitä kaikkee tullaan saavuttamaan ja kokemaan yhdessä. Tästä vuodesta tulee sairas!”

Seuraa Hattivattia Twitterissä

NewsCS Academy
Academy & Prospects applications open
22.04.2024

Will you become the next ENCE CS2 superstar? / Oletko sinä ENCEn seuraava CS2-superlupaus?

NewsCS Academy
podi to join Sprout on a loan contract
16.03.2024

We have agreed to loan our Academy AWPer, Paavo "podi" Heiskanen, to Sprout until the end of 2024.

NewsCS Academy
ENCE Prospects pelaajaesittely: Alexis "meLty" Åhl
07.03.2024

Tämän kuun esittelyssä vuorossa vantaalainen, kaksoistutkintoa suorittava meLty.