News
News

Red Bull Flick 2on2 CS:GO turnaus - ENCE x Red Bull

ENCE ja Red Bull järjestävät yhteistyössä täysin uudenlaisen 2v2 CS:GO -turnauksen Suomessa - Voittajalla mahdollisuus pelata ammattilaisia vastaan

Red Bull ja ENCE järjestävät yhteistyössä kaikille avoimen Red Bull Flick CS:GO -turnauksen, jossa pelaajat ottavat toisistaan mittaa viidellä täysin uudella kartalla. Karttojen ja pelimuodon suunnittelussa on panostettu nopeatempoiseen peliin ja tavoitteena on ollut kehittää pelimuoto, jossa eritasoiset pelaajat voivat ottaa toisistaan mittaa tasavertaisesti. Voittaja kohtaa finaalissa ENCEn ja saa paikan Euroopan finaalissa, jonka voittajat pääsevät pelaamaan ammattilaisjoukkueita vastaan.

Turnausta varten on kehitetty viisi täysin uutta karttaa, jotka kaikki eroavat pelattavuudeltaan sekä aseistukseltaan ja tarjoavat erilaisia haasteita pelaajille. Kartat eroavat huomattavasti normaalisti pelattavista kartoista ja pelimuoto tuo myös uudenlaisen lähestymiskulman peliin.
Red Bull Flick -turnaus pelataan ”capture the flag” muodossa, jossa pelaajien tavoitteena on pitää hallussaan karttojen keskellä olevaa lippualuetta. Joukkue, joka onnistuu pitämään alueen hallussa 45 sekuntia, voittaa erän.

"Tämä pelimuoto on todella nopeatempoinen ja hauska pelata. Uudet kartat ja hyvinkin erilaiset lähtökohdat karttoihin tarjoavat kenelle tahansa mahdollisuuden haastaa ENCEn finaalissa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä minkälaisia taktiikoita kartoilla nähdään otteluissa", ENCEn markkinointipäällikkö ja entinen kilpapelaaja Joona "natu" Leppänen kommentoi.

Turnauksen voittaja pääsee haastamaan ENCEn pelaajia Red Bull Flick 2on2 formaatilla

Verkossa pelattava, kaikille avoin karsintaturnaus järjestetään 16.5, josta 32 parasta joukkuetta etenevät 23.5 pelattavaan finaaliturnaukseen. Turnauksen voittajajoukkue saa noin 3000€ arvoisen tuotepalkinnon Logitechiltä ja ASUS ROGilta sekä pääsee haastamaan ENCEn turnauksen loppuhuipentumassa. Voittaja saa myös paikan European Closed Qualifierista, jonka parhaat joukkueet pääsevät haastamaan ammattilaisjoukkueita kansainvälisessä lopputurnauksessa.

"Tämän pelimuodon suola on ehdottomasti se, että eritasoiset pelaajat voivat pelata hyvinkin tiukkoja otteluita. Kaikki karttatietämys ja taktiikat, jotka on harjoiteltu normaalissa karttavalikoimassa ovat hyödyttömiä. Uskon, että yllätyksiä tullaan näkemään!", Leppänen tunnelmoi.

Karsintaturnaus tullaan pelaamaan kokonaisuudessaan BO1 -menetelmällä, eli yhdellä karttavoitolla joukkue etenee seuraavaan vaiheeseen. Finaaliturnaus pelataan BO3 -menetelmällä ja finaali BO5 -menetelmällä. Jokaista karttaa pelataan maksimissaan viisi kierrosta, eli 3 kierrosvoittoa riittää karttavoittoon.

Turnaukseen mahtuu mukaan 256 joukkuetta ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Voittajajoukkueelle on ENCEn kohtaamisen lisäksi luvassa näyttävät tuotepalkinnot Logitechiltä ja ASUS ROGilta sekä paikka European Closed Qualifierista, jonka voittaja pääsee maailmanfinaaliin haastamaan ammattilaisjoukkueita.

"Olemme suunnitelleet tämäntyylistä, kaikille taitotasoille sopivaa turnausta jo pidemmän aikaa Red Bullin kanssa. Tulee olemaan todella mielenkiintoista nähdä miten pitkälle tämänlainen pelimuoto voi kehittyä", Leppänen kertoo.

Turnauksen mediakumppanina toimii Ilta-Sanomat, joka näyttää molemmat pelipäivät suorana ISTV:ssä ja Twitchissä. Lähetyksen selostajina toimivat Timo “Stimby” Pölkki ja Santeri “Uppis” Puusaari.

Turnauksen aikataulu
Karsintaturnaus pelataan FACEIT-palvelussa 16.5. kello 14:00 alkaen ja finaali pelataan viikkoa myöhemmin, 23.5. kello 14:00 alkaen. European Closed Qualifier tullaan pelaamaan myöhemmin keväällä.

Turnaukseen ilmoittautuminen
Turnaukseen voi ilmoittautua FACEIT-palvelun kautta, tästä linkistä. Turnaukseen osallistuakseen on oltava vähintään 16-vuotias. Ilmoittautuminen on maksutonta.
Lisätiedot ilmoittautumiseen osoitteesta redbull.fi/flick

Lisätiedot
Isak Kullman
isak.kullman@redbull.com

NewsCS
Looking for a full-time CS2 Analyst
28.03.2024

With the departure of Maks "trochu" Trocha, we have opened a search for a full-time analyst for our main CS2 roster.

NewsCS
Thank you trochu
27.03.2024

ENCE's long-standing analyst, Maks "trochu" Trocha, has decided to move on to pursue new opportunities.

NewsCS
dycha's contract with ENCE renewed
08.02.2024

After donning the ENCE colors for an impressive three years, Paweł "dycha" Dycha has extended his contract with ENCE.